Koken


triangolini elsrecepten

Triangolini met een vulling van eekhoorntjesbrood en truffel

augustus 1, 2012 | 0 Reacties

Triangolini met een vulling van eekhoorntjesbrood en truffel Een snelle zomerse maaltijd voor 2- 3 personen 1. De verse triangoloni (grote gevulde deeg- driehoeken, met o.a. paddenstoelen, truffel, kruiden/groenten/ricotta vulling, een soort ravioli) vond ik bij de Aldi. 2. Een pan met voldoende water aan de kook brengen. Zout en een scheutje olijfolie toevoegen. De pasta aan […]

babi pangang

Babi pangang

juli 30, 2012 | 0 Reacties

Babi Pangang 4 personen 1 Pond fricandeau aanbraden en 1 uur in een braadpan laten garen. 2 teentjes knoflook 2 uien 5 eetlepels ketjap 1 bouillonblokje 2,5 dl water 1 blikje tomatenpuree 1 theelepel sambal oelek 3 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel keukenstroop Beetje maïzena 1 potje atjar tampoer 1. Nadat het vlees 1 uur […]

Koude drank IJs Cappuccino

Chocolade-ijscappucino’s

juli 28, 2012 | 0 Reacties

Chocolade-ijscappucino’s Voor 4 personen Ingrediënten: 75 gram chocolade 1 eiwit 1 zakje vanillesuiker 100 ml slagroom 4 espresso’s Voor de garnering: cacaopoeder Werkwijze: Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit samen met de suiker in een vetvrije kom stijf. De slagroom in een andere kom kloppen totdat die lobbig is. Spatel de gesmolten chocolade […]

amuse

Amuse van komkommer-meloensoep met en ham

juli 27, 2012 | 0 Reacties

  Amuse van komkommer-meloensoep met en ham   Voor 4 personen   Ingrediënten: 50 gram gekookte ham julienne gesneden 1 dl witte wijn peper en zout 1 eetlepel citroensap  50 ml crème fraîche halve komkommer in blokjes gesneden 1/4 van een rijpe galiameloen in blokjes gesneden   Bereiding: 1. Kook de wijn met peper en citroensap […]

Aardbei

Snelle zomerdressing

juli 27, 2012 | 0 Reacties

Prak 2 frambozen of aardbeien fijn. Meng het met een theelepeltje mosterd en 1 eetlepel wijndruiven/vanilleazijn (oil & vinegar) Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en je hebt een heerlijke frissere dressing voor over de salade.

trifle

Trifle van mascarpone, kersen en bastogne

juli 27, 2012 | 0 Reacties

Ingrediënten voor circa 6 personen:   10 bastognekoeken 1 blikje Hak Vlaaifruit kersen 1 pot mascarpone 2dl slagroom 50 gram suiker 10 koffielepels Nescafé 1 vanillesuiker Pure chocolade   Werkwijze:   Neem 6 diepe glazen Verkruimel de bastognekoeken: in een grote plastic zak leggen en  met een deegroller zeer fijn verkruimelen. Verdeel de kruimels op de bodem […]

8080807-spaghetti-bolognese

Spaghetti Bolognese Basilicum

juli 25, 2012 | 0 Reacties

Spaghetti Ingrediënten: 500 gram spaghetti 500 gram gemengd gehakt 2 uien 4 teentje knoflook 1 wortel 10 olijven 1 rode en 1 groen paprika 1 bouillontablet oplossen in 250 ml water 1 blikje tomaten puree 1 blik gepelde tomaten Italiaanse kruiden Peper, zout, paprika, oregano, laurierblaadje 2 eetlepels rode pesto Basilicum vers voor de garnering […]

golapki

Kroatische gevulde koolbladeren

juli 21, 2012 | 0 Reacties

Ingrediënten: 1 Zeer grote witte kool 1 kg gemengd gehakt 2 uien 3 teentjes knoflook 1 ei 1 rode paprika 1 kop ongekookte rijst Peper, zout, paprikapoeder, groene pesto, laurierblaadje, oregano, basilicum 1 liter bouillon (2 bouillonblokjes) 1 blikje tomatenpuree Werkwijze: Extra benodigdheden: 2 zeer grote pannen en grote schep Vul een zeer grote pan […]

courgette bliginis

Kroatische Courgetteblini’s

juli 21, 2012 | 1 reactie

Kroatische courgetteblini’s voor een stijlvolle brunch Deze heerlijke zomerse blini’s kunt u als voorgerecht of voor een lunch bereiden. Ingredienten: 1 grote of 2 kleine courgetten 250 gram Schwartzwalderschinken ( andere gerookte ham, dun gesneden) 250 gram zelfrijzend bakmeel 250 gram yoghurt (halve beker) 3 eieren 100 ml melk Peper, zout, paprikapoeder, pesto, basilicum, oregano […]

Courgettesoep 10_09_29 07

Courgette soep

juli 11, 2012 | 0 Reacties

Ingrediënten: 1 grote courgette 2 literwater 4 bouillonblokjes 1 tomaat 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 wortel 1 prei 1 eetlepel pesto Kerrie, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, oregano, basilicum Verse peterselie 250 gramgehaktballetjes (half om half) Werkwijze: Snipper de ui en bak deze in de olijfolie goudgeel, voeg dan de pesto en de kerrie toe. Snijd […]

← Oudere berichten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: