
Triangolini met een vulling van eekhoorntjesbrood en truffel
augustus 1, 2012 | 0 Reacties
Triangolini met een vulling van eekhoorntjesbrood en truffel Een snelle zomerse maaltijd voor 2- 3 personen 1. De verse triangoloni (grote gevulde deeg- driehoeken, met o.a. paddenstoelen, truffel, kruiden/groenten/ricotta vulling, een soort ravioli) vond ik bij de Aldi. 2. Een pan met voldoende water aan de kook brengen. Zout en een scheutje olijfolie toevoegen. De pasta aan […]

Babi pangang
juli 30, 2012 | 0 Reacties
Babi Pangang 4 personen 1 Pond fricandeau aanbraden en 1 uur in een braadpan laten garen. 2 teentjes knoflook 2 uien 5 eetlepels ketjap 1 bouillonblokje 2,5 dl water 1 blikje tomatenpuree 1 theelepel sambal oelek 3 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel keukenstroop Beetje maïzena 1 potje atjar tampoer 1. Nadat het vlees 1 uur […]

Chocolade-ijscappucino’s
juli 28, 2012 | 0 Reacties
Chocolade-ijscappucino’s Voor 4 personen Ingrediënten: 75 gram chocolade 1 eiwit 1 zakje vanillesuiker 100 ml slagroom 4 espresso’s Voor de garnering: cacaopoeder Werkwijze: Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit samen met de suiker in een vetvrije kom stijf. De slagroom in een andere kom kloppen totdat die lobbig is. Spatel de gesmolten chocolade […]

Amuse van komkommer-meloensoep met en ham
juli 27, 2012 | 0 Reacties
Amuse van komkommer-meloensoep met en ham Voor 4 personen Ingrediënten: 50 gram gekookte ham julienne gesneden 1 dl witte wijn peper en zout 1 eetlepel citroensap 50 ml crème fraîche halve komkommer in blokjes gesneden 1/4 van een rijpe galiameloen in blokjes gesneden Bereiding: 1. Kook de wijn met peper en citroensap […]

Snelle zomerdressing
juli 27, 2012 | 0 Reacties
Prak 2 frambozen of aardbeien fijn. Meng het met een theelepeltje mosterd en 1 eetlepel wijndruiven/vanilleazijn (oil & vinegar) Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en je hebt een heerlijke frissere dressing voor over de salade.

Trifle van mascarpone, kersen en bastogne
juli 27, 2012 | 0 Reacties
Ingrediënten voor circa 6 personen: 10 bastognekoeken 1 blikje Hak Vlaaifruit kersen 1 pot mascarpone 2dl slagroom 50 gram suiker 10 koffielepels Nescafé 1 vanillesuiker Pure chocolade Werkwijze: Neem 6 diepe glazen Verkruimel de bastognekoeken: in een grote plastic zak leggen en met een deegroller zeer fijn verkruimelen. Verdeel de kruimels op de bodem […]

Spaghetti Bolognese Basilicum
juli 25, 2012 | 0 Reacties
Spaghetti Ingrediënten: 500 gram spaghetti 500 gram gemengd gehakt 2 uien 4 teentje knoflook 1 wortel 10 olijven 1 rode en 1 groen paprika 1 bouillontablet oplossen in 250 ml water 1 blikje tomaten puree 1 blik gepelde tomaten Italiaanse kruiden Peper, zout, paprika, oregano, laurierblaadje 2 eetlepels rode pesto Basilicum vers voor de garnering […]

Kroatische gevulde koolbladeren
juli 21, 2012 | 0 Reacties
Ingrediënten: 1 Zeer grote witte kool 1 kg gemengd gehakt 2 uien 3 teentjes knoflook 1 ei 1 rode paprika 1 kop ongekookte rijst Peper, zout, paprikapoeder, groene pesto, laurierblaadje, oregano, basilicum 1 liter bouillon (2 bouillonblokjes) 1 blikje tomatenpuree Werkwijze: Extra benodigdheden: 2 zeer grote pannen en grote schep Vul een zeer grote pan […]

Kroatische Courgetteblini’s
juli 21, 2012 | 1 reactie
Kroatische courgetteblini’s voor een stijlvolle brunch Deze heerlijke zomerse blini’s kunt u als voorgerecht of voor een lunch bereiden. Ingredienten: 1 grote of 2 kleine courgetten 250 gram Schwartzwalderschinken ( andere gerookte ham, dun gesneden) 250 gram zelfrijzend bakmeel 250 gram yoghurt (halve beker) 3 eieren 100 ml melk Peper, zout, paprikapoeder, pesto, basilicum, oregano […]

Courgette soep
juli 11, 2012 | 0 Reacties
Ingrediënten: 1 grote courgette 2 literwater 4 bouillonblokjes 1 tomaat 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 wortel 1 prei 1 eetlepel pesto Kerrie, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, oregano, basilicum Verse peterselie 250 gramgehaktballetjes (half om half) Werkwijze: Snipper de ui en bak deze in de olijfolie goudgeel, voeg dan de pesto en de kerrie toe. Snijd […]
Geef een reactie