Banana Pie
augustus 7, 2012 | 0 Reacties
Banana pie Een echte zomertopper Ingrediënten voor 1 pie: 230 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram suiker 115 gram boter 1 ei Vulling: 140 gram Banketbakkersroom (dr. Oetker of Soezie) 3 Bananen Citroensap, om de bananen mee te besprenkelen Slagroom 1 pakje vanillesuiker Zo maak je het: Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje […]
Geflambeerde bananen
augustus 2, 2012 | 0 Reacties
Geflambeerde bananen voor 4 personen Plátonos flameados Ingredienten: 50 gram boter 50 bruine suiker 1,5 dl sinaasappelsap 2 eetlepels citroensap 4 bananen overlangs doorgesneden 2 eetlepels koffielikeur( Tia Maria) 0,5 dl rum Vanille-ijs Bereidingswijze: 1. Smelt de boter. Voeg de suiker en het sap toe. Breng de saus onder vorotdurend roeren aan de kook. Draai […]
Wener bodems
augustus 2, 2012 | 0 Reacties
Wener bodems Krokante harde bodems opgevuld met banketbakkersroom aardbeien of kersen Recept voor 2 bodems, omdat de bodems lang houdbaar zijn. 500 gram zelfrijzend bakmeel 350 gram roomboter 200 gram suiker 2 zakjes vanile suiker 1 ei. Meng het meel met de suiker. Voeg de roomboter toe en snijdt het met 2 messen tot […]
Gehaktballen VIB
juli 31, 2012 | 0 Reacties
Gehaktballen VIB Very Important Burger (circa 10 stuks) Ingredienten: 1 kg gemengd gehakt 1 ui, zeer fijn gesneden 2 teentjes knoflook fijn gesneden 1 ei 1 kop paneermeel Italiaanse kruiden Verse basilicum en/of peterselie Peper, zout en paprikapoeder Olijfolie of vloeibare Bertholli Bereiding: Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden met […]
Tulbandcake
juli 31, 2012 | 0 Reacties
Tulbandcake Verwarm de oven voor tot 160 graden. En beboter de bakvorm en strooi er paneermeel in. Ingrediënten 250 gram blue band op kamertemperatuur 250 gram witte suiker 2 vanillesuiker 4 eieren 250 gram zelfrijzend bakmeel Geraspte citroenschil Mix allereerst de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg één voor […]
Wafels
juli 30, 2012 | 0 Reacties
Wafels Circa 40 stuks 500 gram gesmolten boter 4 eetlepels olijfolie 600 gram suiker 4 zakjes vanillesuiker 8 eieren 1 kg zelfrijzend bakmeel Mix de boter, olijfolie en de suiker. Voeg dan de eieren toe en tenslotte het meel erdoor mixen. Laat de deegmassa circa 10 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels […]
Appelcake
juli 30, 2012 | 0 Reacties
Appelcake 1 Pond cakemeel 250 gram boter 5 eieren 250 gram suiker 2 vanillesuiker 2 appels Kaneel Paneermeel om springvorm in te vetten Mix de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en weer goed mixen. Dan het meel erdoor mixen. De springvorm invetten en met […]
Bienenstich
juli 29, 2012 | 0 Reacties
Bienenstich Ingrediënten: 4 eieren 165 gram suiker 165 gram zelfrijzend bakmeel Amandelen Paneermeel en boter om springvorm in te vetten Vulling: 2 doosjes slagroom (400 ml) 2 vanillesuiker 1 blik kersen vlaaifruit van de HAK Werkwijze: Oven voorverwarmen circa 10 minuten op 175 graden. Beboter de springvorm en bestrooi de bodem en zijkanten met paneermeel […]
Chocolade-ijscappucino’s
juli 28, 2012 | 0 Reacties
Chocolade-ijscappucino’s Voor 4 personen Ingrediënten: 75 gram chocolade 1 eiwit 1 zakje vanillesuiker 100 ml slagroom 4 espresso’s Voor de garnering: cacaopoeder Werkwijze: Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit samen met de suiker in een vetvrije kom stijf. De slagroom in een andere kom kloppen totdat die lobbig is. Spatel de gesmolten chocolade […]
Snelle zomerdressing
juli 27, 2012 | 0 Reacties
Prak 2 frambozen of aardbeien fijn. Meng het met een theelepeltje mosterd en 1 eetlepel wijndruiven/vanilleazijn (oil & vinegar) Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en je hebt een heerlijke frissere dressing voor over de salade.

Trifle van mascarpone, kersen en bastogne
juli 27, 2012 | 0 Reacties
Ingrediënten voor circa 6 personen: 10 bastognekoeken 1 blikje Hak Vlaaifruit kersen 1 pot mascarpone 2dl slagroom 50 gram suiker 10 koffielepels Nescafé 1 vanillesuiker Pure chocolade Werkwijze: Neem 6 diepe glazen Verkruimel de bastognekoeken: in een grote plastic zak leggen en met een deegroller zeer fijn verkruimelen. Verdeel de kruimels op de bodem […]
Asperge quiche met groene asperges met ham of gerookte zalm
juli 11, 2012 | 0 Reacties
Ingrediënten: 8-10 velletjes bladerdeeg (1 pakje) 200 gram achterham of gerookte zalm 1 pond groene asperges 1 ui 1 pakje slagroom 6 eieren 1 eetlepel groene pesto Basilicum Peper, zout, oregano 1 eetlepel olijfolie Garnering: 5 Cherry tomaatjes Werkwijze: Een grote vuurvaste ovenschotel invetten met olijfolie en bekleden met de ontdooide bladerdeeg vellen. Snipper de ui […]
Cherrie Pie
juli 9, 2012 | 0 Reacties
Ingredienten voor 1 taart: 230 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram suiker 115 gram boter 1 ei 1 pot ontpitte kersen 1 blikje kersen taartfruit (Hak) 1 eierdooier Zo maak je het: Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje zout en kneed met de boter (die je in kleine stukjes hebt gesneden) tot een […]
Crumble met appel en abrikozen
juli 3, 2012 | 0 Reacties
Crumble met appel en abrikozen Voor 6 personen Ingredienten: 150 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram roomboter 100 gram suiker 100 gram fijngehakte amandelen 2 zakjes vanillesuiker 1 blikje abrikozen (del Monte) 2- 3 appels (liefst goudrenetten) eventueel geraspte schil van een citroen 6 ovenschaaltjes Werkwijze: Wrijf alle ingredienten met […]
Kasekuchen
juni 27, 2012 | 0 Reacties
Kasekuchen Ingrediënten: Bodem: 250 gramzelfrijzend bakmeel (Koopmans) 75 gram suiker (of 3 theelepels Stevia) 250 gram vloeibare boter (Bertolli) 2 vanillesuiker Geraspte schil van 1 citroen Vulling: 2 vanillesuiker 1 citroensap vers geperst 1 pondkwark 1 pakje slagroom 5 eieren 2 eetlepels banketbakkersroom Werkwijze: De ingrediënten voor de bodem in een mixerkom mengen op lage […]
Kwarkpannenkoeken met appel en kaneel
juni 24, 2012 | 0 Reacties
Lekker en luchtig ! Ingrediënten: 1 pak zelfrijzend bakmeel bij voorkeur Koopmans (500 gram) 4 eieren 300 gram magere kwark 3 vanillesuiker 100 ml melk 3 appels 1 theelepel kaneel Bakken: ½ Fles vloeibare boter bij voorkeur Bertholli. Werkwijze: Splits de eieren en klop de eiwitten met de mixer op de hoogste stand stijf. Neem […]
Aardbeien Tiramisu
juni 23, 2012 | 0 Reacties
Aardbeien Tiramisu 4-8 personen 1 pak zachte wafeltjes of lange vingers met rosé besprenkelen. 1 kilo aardbeien ( de helft pureren met staafmixer) met 2 eetleperls rosé. 1 mascarpone met 2 vanillesuiker mixen en 2 eetlepels rose. 1 pakje slagroom kloppen. Werkwijze: Begin met wafel Mascarponevulling Aardbeienpuree Wafel Marcarpone 2 uur laten sijven […]
Zwarte pruimen-linzen vlaai
juni 9, 2012 | 0 Reacties
Zwarte pruimen-linzen vlaai Snel en makkelijk! Doe de onderstaande ingrediënten in een grote mixerkom: 1 Pondzelfrijzend bakmeel (Koopmans) 150 gramsuiker 2 vanille suiker 2 eieren ½ fles bertholli vloeibare margarine (of250 gramzachte roomboter) 1 geperste citroen 1 geraspte citroenschil Mix het bovenstaande tot kruimels! Beleg een ronde bakvorm (28 cm) […]
Rijstevlaai
juni 7, 2012 | 0 Reacties
Basisrecept voor gistdeeg (2 vlaaien) 1 zakje drooggist 1 pondbloem 250 ml lauwe melk 60 gramsuiker 1 vanille suiker 6 eetlepels olijfolie mengen. Met de kneedhaken alles goed mengen en op een lauwwarme plaats laten rijzen met een vochtige theedoek eroverheen. Dat is tegen het uitdrogen van het deeg Daarna opnieuw met de hand kneden […]
Geef een reactie