Bakken


bananenvlaai elsrecepten

Banana Pie

augustus 7, 2012 | 0 Reacties

Banana pie Een echte zomertopper Ingrediënten voor 1 pie: 230 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram suiker 115 gram boter 1 ei Vulling: 140 gram Banketbakkersroom (dr. Oetker of Soezie) 3 Bananen Citroensap, om de bananen mee te besprenkelen Slagroom 1 pakje vanillesuiker Zo maak je het: Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje […]

geflambeerde bananen elsrecepten

Geflambeerde bananen

augustus 2, 2012 | 0 Reacties

Geflambeerde bananen voor 4 personen Plátonos flameados Ingredienten: 50 gram boter 50 bruine suiker 1,5 dl sinaasappelsap 2 eetlepels citroensap 4 bananen overlangs doorgesneden 2 eetlepels koffielikeur( Tia Maria) 0,5 dl rum Vanille-ijs Bereidingswijze: 1. Smelt de boter. Voeg de suiker en het sap toe. Breng de saus onder vorotdurend roeren aan de kook. Draai […]

wener bodem

Wener bodems

augustus 2, 2012 | 0 Reacties

Wener bodems Krokante harde bodems opgevuld met banketbakkersroom aardbeien of kersen Recept voor 2 bodems, omdat de bodems lang houdbaar zijn.   500 gram zelfrijzend bakmeel 350 gram roomboter 200 gram suiker 2 zakjes vanile suiker 1 ei. Meng het meel met de suiker. Voeg de roomboter toe en snijdt het met 2 messen tot […]

gehaktballen

Gehaktballen VIB

juli 31, 2012 | 0 Reacties

Gehaktballen VIB Very Important Burger (circa 10 stuks) Ingredienten: 1 kg gemengd gehakt 1 ui, zeer fijn gesneden 2 teentjes knoflook fijn gesneden 1 ei 1 kop paneermeel Italiaanse kruiden Verse basilicum en/of peterselie Peper, zout en paprikapoeder Olijfolie of vloeibare Bertholli Bereiding: Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden met […]

Mokkacake met walnoten - 036

Tulbandcake

juli 31, 2012 | 0 Reacties

Tulbandcake Verwarm de oven voor tot 160 graden. En beboter de bakvorm en strooi er paneermeel in.   Ingrediënten 250 gram blue band op kamertemperatuur 250 gram witte suiker 2 vanillesuiker 4 eieren 250 gram zelfrijzend bakmeel Geraspte citroenschil    Mix allereerst de boter en de suiker tot een gladde massa.    Voeg één voor […]

wafels

Wafels

juli 30, 2012 | 0 Reacties

Wafels Circa 40 stuks 500 gram gesmolten boter 4 eetlepels olijfolie 600 gram suiker 4 zakjes vanillesuiker 8 eieren 1 kg zelfrijzend bakmeel Mix de boter, olijfolie en de suiker. Voeg dan de eieren toe en tenslotte het meel erdoor mixen. Laat de deegmassa circa 10 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Appelcake

juli 30, 2012 | 0 Reacties

Appelcake 1 Pond cakemeel 250 gram boter 5 eieren 250 gram suiker 2 vanillesuiker 2 appels Kaneel Paneermeel om springvorm in te vetten Mix de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en weer goed mixen. Dan het meel erdoor mixen. De springvorm invetten en met […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bienenstich

juli 29, 2012 | 0 Reacties

Bienenstich Ingrediënten: 4 eieren 165 gram suiker 165 gram zelfrijzend bakmeel Amandelen Paneermeel en boter om springvorm in te vetten Vulling: 2 doosjes slagroom (400 ml) 2 vanillesuiker 1 blik kersen vlaaifruit van de HAK Werkwijze: Oven voorverwarmen circa 10 minuten op 175 graden. Beboter de springvorm en bestrooi de bodem en zijkanten met paneermeel […]

Koude drank IJs Cappuccino

Chocolade-ijscappucino’s

juli 28, 2012 | 0 Reacties

Chocolade-ijscappucino’s Voor 4 personen Ingrediënten: 75 gram chocolade 1 eiwit 1 zakje vanillesuiker 100 ml slagroom 4 espresso’s Voor de garnering: cacaopoeder Werkwijze: Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit samen met de suiker in een vetvrije kom stijf. De slagroom in een andere kom kloppen totdat die lobbig is. Spatel de gesmolten chocolade […]

Aardbei

Snelle zomerdressing

juli 27, 2012 | 0 Reacties

Prak 2 frambozen of aardbeien fijn. Meng het met een theelepeltje mosterd en 1 eetlepel wijndruiven/vanilleazijn (oil & vinegar) Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en je hebt een heerlijke frissere dressing voor over de salade.


trifle

Trifle van mascarpone, kersen en bastogne

juli 27, 2012 | 0 Reacties

Ingrediënten voor circa 6 personen:   10 bastognekoeken 1 blikje Hak Vlaaifruit kersen 1 pot mascarpone 2dl slagroom 50 gram suiker 10 koffielepels Nescafé 1 vanillesuiker Pure chocolade   Werkwijze:   Neem 6 diepe glazen Verkruimel de bastognekoeken: in een grote plastic zak leggen en  met een deegroller zeer fijn verkruimelen. Verdeel de kruimels op de bodem […]

Quiche met asperges en verse zalm van elsrecepten

Asperge quiche met groene asperges met ham of gerookte zalm

juli 11, 2012 | 0 Reacties

Ingrediënten: 8-10 velletjes bladerdeeg (1 pakje) 200 gram achterham of gerookte zalm 1 pond groene asperges 1 ui 1 pakje slagroom 6 eieren 1 eetlepel groene pesto Basilicum Peper, zout, oregano 1 eetlepel olijfolie Garnering: 5 Cherry tomaatjes Werkwijze: Een grote vuurvaste ovenschotel invetten met olijfolie en bekleden met de ontdooide bladerdeeg vellen. Snipper de ui […]

cherry-pie-red elsrecepten

Cherrie Pie

juli 9, 2012 | 0 Reacties

Ingredienten voor 1 taart: 230 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram suiker 115 gram boter 1 ei 1 pot ontpitte kersen 1 blikje kersen taartfruit (Hak) 1 eierdooier Zo maak je het: Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje zout en kneed met de boter (die je in kleine stukjes hebt gesneden) tot een […]

AppleCrumble

Crumble met appel en abrikozen

juli 3, 2012 | 0 Reacties

Crumble met appel en abrikozen   Voor 6 personen   Ingredienten:   150 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram roomboter 100 gram suiker 100 gram fijngehakte amandelen 2 zakjes vanillesuiker 1 blikje abrikozen (del Monte) 2- 3 appels (liefst goudrenetten) eventueel geraspte schil van een citroen   6 ovenschaaltjes   Werkwijze:   Wrijf alle ingredienten met […]

Kaesekuchen.tif

Kasekuchen

juni 27, 2012 | 0 Reacties

Kasekuchen Ingrediënten: Bodem: 250 gramzelfrijzend bakmeel (Koopmans) 75 gram suiker (of 3 theelepels Stevia) 250 gram vloeibare boter (Bertolli) 2 vanillesuiker Geraspte schil van 1 citroen Vulling: 2 vanillesuiker 1 citroensap vers geperst 1 pondkwark 1 pakje slagroom 5 eieren 2 eetlepels banketbakkersroom Werkwijze: De ingrediënten voor de bodem in een mixerkom mengen op lage […]

Stack of pancakes

Kwarkpannenkoeken met appel en kaneel

juni 24, 2012 | 0 Reacties

Lekker en luchtig ! Ingrediënten: 1 pak zelfrijzend bakmeel bij voorkeur Koopmans (500 gram) 4 eieren 300 gram magere kwark 3 vanillesuiker 100 ml melk 3 appels 1 theelepel kaneel Bakken: ½ Fles vloeibare boter bij voorkeur Bertholli. Werkwijze: Splits de eieren en klop de eiwitten met de mixer op de hoogste stand stijf. Neem […]

elsrecepten tiramisu met aardbei

Aardbeien Tiramisu

juni 23, 2012 | 0 Reacties

Aardbeien Tiramisu 4-8 personen 1 pak zachte wafeltjes  of lange vingers met rosé besprenkelen. 1 kilo aardbeien ( de helft pureren met staafmixer) met 2 eetleperls rosé. 1 mascarpone met 2 vanillesuiker mixen en 2 eetlepels rose. 1 pakje slagroom kloppen.   Werkwijze:   Begin met wafel Mascarponevulling Aardbeienpuree Wafel Marcarpone 2 uur laten sijven […]

normaal_zwarte_pruimenelsrecepten

Zwarte pruimen-linzen vlaai

juni 9, 2012 | 0 Reacties

Zwarte pruimen-linzen vlaai   Snel en makkelijk!   Doe de onderstaande ingrediënten in een grote mixerkom:   1 Pondzelfrijzend bakmeel (Koopmans) 150 gramsuiker 2 vanille suiker 2 eieren ½ fles bertholli vloeibare margarine (of250 gramzachte roomboter) 1 geperste citroen 1 geraspte citroenschil   Mix het bovenstaande tot kruimels!   Beleg een ronde bakvorm (28 cm) […]

l1_23070-rijstevlaai

Rijstevlaai

juni 7, 2012 | 0 Reacties

Basisrecept voor gistdeeg (2 vlaaien) 1 zakje drooggist 1 pondbloem 250 ml lauwe melk 60 gramsuiker 1 vanille suiker 6 eetlepels olijfolie mengen. Met de kneedhaken alles goed mengen en op een lauwwarme plaats laten rijzen met een vochtige theedoek eroverheen. Dat is tegen het uitdrogen van het deeg Daarna opnieuw met de hand kneden […]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: