Koningsoep met bloemkool wortel en paprika

Koningsoep met bloemkool wortel en paprika

 

De enige echte koningssoep…..heerlijk

 

Ingrediënten:

 

Halve bloemkool in kleine roosjes verdelen

1 grote wortel of 4 bospeentjes in plakken snijden

1 oranje paprika in blokjes gesneden

1 ui fijn snijden

1 prei in fijne ringen gesneden

4 bouillonblokjes oplossen in ruim 2 liter water

2 à 3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel meel

1 kipfilet

Kruiden met nootmuskaat kerrie, en peper

 

Garnering:

Bosje verse peterselie

 

Werkwijze:

 

Groenten schoonmaken en  fijn snijden.

 

Roux maken:

Olijfolie verwarmen en de uisnippers goudgeel fruiten. 1 Eetlepel meel toevoegen en blijven roeren totdat er een deegbal gevormd is.Dan het water toevoegen en blijven roeren totdat de deegbal is opgelost. Blijven roeren totdat de soep aan de kook komt.

 

Dan de bouillonblokjes en de kipfilet toevoegen. Circa 20 minuten laten koken.

De kipfilet in blokjes snijden en terug in de soep doen. De rest van de groenten erbij doen en   onder voortdurend roeren nog 15 minuten laten koken.

 

Garneren met verse peterselie !

 

 

 

 

 

Tags:, , , , ,

Categorieën: Koken, Soep

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: