
Koningsoep met bloemkool wortel en paprika
De enige echte koningssoep…..heerlijk
Ingrediënten:
Halve bloemkool in kleine roosjes verdelen
1 grote wortel of 4 bospeentjes in plakken snijden
1 oranje paprika in blokjes gesneden
1 ui fijn snijden
1 prei in fijne ringen gesneden
4 bouillonblokjes oplossen in ruim 2 liter water
2 à 3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel meel
1 kipfilet
Kruiden met nootmuskaat kerrie, en peper
Garnering:
Bosje verse peterselie
Werkwijze:
Groenten schoonmaken en fijn snijden.
Roux maken:
Olijfolie verwarmen en de uisnippers goudgeel fruiten. 1 Eetlepel meel toevoegen en blijven roeren totdat er een deegbal gevormd is.Dan het water toevoegen en blijven roeren totdat de deegbal is opgelost. Blijven roeren totdat de soep aan de kook komt.
Dan de bouillonblokjes en de kipfilet toevoegen. Circa 20 minuten laten koken.
De kipfilet in blokjes snijden en terug in de soep doen. De rest van de groenten erbij doen en onder voortdurend roeren nog 15 minuten laten koken.
Garneren met verse peterselie !
Geef een reactie