
Aardappel kipsalade
Met de Carnavalsdagen voor de deur een is een makkelijke overheerlijke salade niet te versmaden.
Ingrediënten:
8 grote aardappelen
1 pot zoetzure augurken
1 pot zoetzure witte zilveruitjes
200 ml ongeslagen room
1 pot mayonaise
2 kleine appelen
2 kipfilets
1 bouillonblokje
1 klein potje erwtjes
Bosje bieslook
Garnering:
8 eieren
Tomaten
Gekookte ham
Eventueel asperges
Werkwijze:
Aardappelen met snufje zout koken
Kipfilets met een bopuillontablet 25 minuten laten koken en in kleine stukjes snijden.
Augurken en zilveruitjes en appels klein snijden.
Gekookte aardappelen fijn stampen en door de room roeren
Enkele eetlepels mayonaise erdoor roeren tot de puree goed smeuïg is.
De stukjes ui, augurk, appel, erwtjes en kip door de puree mengen.
Het geheel een halve dag in afgesloten kom in de koelkast laten intrekken.
Daarna op een schaal in vorm brengen. Hierover dun de mayonaise smeren.
Garnering hierover verdelen. De asperges in de ham rollen.
Alaaf!
Geef een reactie