New York Cheesecake

New York cheesecake elsrecepten.com

New Yorker  Cheesecake

Bodem:

  • 200 g digestive biscuits(rol 400 gram)
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 tl kaneel

Vulling:

  • 1 vanillestokje (zakje 1.5g)
  • 6 pakjes Mon Chou (verse roomkaas, 100 g, Campina)
  • 2 el bloem
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 bekertje crème fraiche (125ml)
  • Springvorm (24cm), ingevet
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

1 Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal de biscuits in de keuken machine fijn. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren crème fraiche in de keukenmachine tot een egale massa.

3 Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca.1 ½ uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertempratuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast

 

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Bakken, Cake, Desserts, Gebak, Taart

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: