
Belgische Herte-lende wildstoofschotel
Dit heerlijke winterse wildgerecht is voor 5 personen. En is een goede combinatie met Spitskool en Knolselderijstampot.
Vlees:
- 750 gram herte lendestuk
- Marineertijd circa 3uur.
- Stooftijd 3 uur
Marineer het in blokjes gesneden vlees minimaal 3 uur in:
- cranberry azijn en balsamico azijn
- peper en zout en paprikapoeder
- ui en knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- Marjoraankruiden 1 eetlepel
- Basilicumkruiden 1 eetlepel
- Gemberpoeder theelepel
- Komijnpoeder halve theelepel
- 1 eetlepel honing
- 250 gram champignons
Wild moet altijd vooraf gemarineerd worden om een verfijnde smaak te krijgen. Nadat het vlees gemarineerd is, aanbraden in een flinke steek roomboter.
Afblussen met 1 flesje Kriek Lambiek (kersenbier) op kamertemperatuur!
Volgende ingrediënten in onderstaande volgorde toevoegen:
- 2 fijngesneden uien en 2 teentjes knoflook
- 1 bouillontablet opgelost in een halve liter warm water
- 1 rode paprika in blikjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 potje kappertjes
- 1/8 knolselderij in blokjes gesneden
- 1 winterwortel in plakjes
- 1 doosje champignons
- Af en toe nog water toevoegen tijdens het sudderen op een laag pitje en af en toe omroeren. (3 uur lang)
Heerlijk met spitskool en knolselderijstampotje.
Serveertip: gestoofde peertjes.
sagt:Die Idee mit dem “Entpersonalisierte-Suche-Knopf” finde ich gut. Das Entscheidende ist ja, dass man die Wahl hat, welche Filter man bei der Suche zusecalthn m chte. P.S. fett klappt mit Sternchen vor und nach dem Text, kursiv mit finde ich gerade nicht.