
Oliebollen voor oudejaarsavond
Deze overheerlijke, snelle en eenvoudige receptuur moet je echt eens proberen!
Circa 40 stuks.
Ingrediënten:
- 1 pond zelfrijzend bakmeel. Circa half pak meel extra om te bestuiven en te kneden.
- 100 gram suiker
- 3 vanillesuiker
- 6 eetlepels melk
- 8 eetlepels olijfolie
- 225 gram magere kwark
- 3 eetlepels rum (smaakmaker en laat het vet niet in de bol doortrekken).
Mix bovenstaande ingrediënten met de kneedhaken goed door elkaar. Circa 1-2 minuten.
Vervolgens het deeg op een met meel bestoven tafel of aanrechtblad storten en met wat extra meel bestuiven en even kneden totdat het niet meer plakt.
Het deeg uitrollen tot een lap van maximaal 1 cm dikte. Want het deeg gaat rijzen zodra het in de hete olie gebakken wordt. Dan vervolgens rondjes uitsteken met een bierglas, waarvan de rand door het meel gehaald is. Het deeg wat over blijft opnieuw kneden en uitrollen en weer met bierglas uitsteken.
In friteuse bakken goudgeel aan beide kanten op circa 175 graden Celsius. Telkens 5 stuks. Het deeg zet enorm uit.
Afdruipen op keukenpapier. En bestrooien met poedersuiker.
Tip: daags daarna kun je ze makkelijk even in de oven verwarmen voor het gebruik.
Geef een reactie