Appeltaart

appeltaart elsrecepten.com

Ingrediënten:

 • 400g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
 • 1 ei, gesplitst
 •  250 g witte basterd suiker
 • 250 g koude boter
 • 1 citroen, schoongeboend
 • 8 friszure appels ( bijvoorbeeld goudreinet )
 • 2 tl kaneel
 • 150 g amandelspijs
 • Deegroller
 • Springvorm ( 24 cm), ingevet 

Bereidingswijze:

 1. Doe het bakmeel, eiwit, 200g suiker en een mespunt zout in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Snijd met 2 messen de boter er door totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1cm dik. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uit gerolde deeg de rand
 3. Schil en snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukjes en doe in en kom. Meng de kaneel en 50 g suiker erdoor. Meng de helft van het eigeel door de amandelspijs en verdeel over de bodem. Schep de appels erop. Rol de rest van het deeg uit met de deegroller. Snijd in repen van 2 cm breed en leg die in een ruitpatroon op de vulling. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak de taart circa.1 uur iets onder het midden van de oven. Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozenjam laat afkoelen in de vorm.

Serveertip: lekker met een toefje slagroom.

Tags:, , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Bakken, Desserts, Gebak, Taart, Vlaai

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: