Knolselderijstamppot

Knolselderijstamppot elsrecepten.com

Knolselderijstamppot

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 bloemige aardappelen
  • Halve knolselderij
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 2,5 dl halfvolle melk
  • Verse peterselie

 

Werkwijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Schil de knolselderij, snijd deze dan in gelijke kleine blokjes en voeg ze direct toe aan de aardappelen, zodat ze tegelijk gaar worden.
  3. Hak de ui heel fijn, verwarm de boter, laat deze iets bruin kleuren en bak hier dan direct de ui goudbruin in.
  4. Zet het vuur direct uit!
  5. Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met een stamper fijn, verwarm de melk en schenk deze erop.
  6. Roer het geheel goed door samen met de gebakken ui/knolselderij, peterselie, peper en zout naar smaak.

 

Heerlijk bij:

 

Tags:, , , , , , ,

Categorieën: Koken, Overige

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: