Bigos, (zuurkool) stoofschotel

bigos stoofschotel elsrecepten

Bigos, (zuurkool) stoofschotel

Herfstrecept, lekker makkelijk en snel

Ingrediënten:

  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1 Doosje champignons
  • Kruiden: Peper, paprikapoeder, marjoraan en rozemarijn

Werkwijze:

  1. Zuurkool met een beetje water gedurende 15 minuten koken
  2. Gehakt met kruiden rul bakken
  3. Uien, knoflook en champignons fijn snijden en even meebakken totdat de ui goudglanzend is
  4. Tomatenpuree toevoegen en erdoor roeren , eventueel beetje water toevoegen
  5. De paprika klein snijden toevoegen
  6. Laurierblaadje toevoegen en het geheel 5 minuten laten doorpruttelen
  7. Zuurkool afgieten en eronder scheppen

Heerlijk bij een knolselderijstampotje

Je kunt het ook serveren met stokbrood

Tags:, , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Gehakt recepten, Koken, Overige, Vlees gerechten

Trackbacks/Pingbacks

  1. Knolselderijstamppot | Recepten van Els - oktober 13, 2012

    […] Bigos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: