
Bigos, (zuurkool) stoofschotel
Herfstrecept, lekker makkelijk en snel
Ingrediënten:
- 500 gram zuurkool
- 500 gram gemengd gehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 1 Doosje champignons
- Kruiden: Peper, paprikapoeder, marjoraan en rozemarijn
Werkwijze:
- Zuurkool met een beetje water gedurende 15 minuten koken
- Gehakt met kruiden rul bakken
- Uien, knoflook en champignons fijn snijden en even meebakken totdat de ui goudglanzend is
- Tomatenpuree toevoegen en erdoor roeren , eventueel beetje water toevoegen
- De paprika klein snijden toevoegen
- Laurierblaadje toevoegen en het geheel 5 minuten laten doorpruttelen
- Zuurkool afgieten en eronder scheppen
Heerlijk bij een knolselderijstampotje
Je kunt het ook serveren met stokbrood
Trackbacks/Pingbacks
[…] Bigos […]