Hot Lasagne

hot lasagne elsrecepten

Hot Lasagne

Deze snelle lasagne is met een beetje aandacht en amore een overheerlijke ovenschotel.

Ingrediënten voor circa 5-6 personen:

  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 ui en 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 pak spinazie à la crème
  • 1 grote pot Heinz Hot tomatensaus
  • Bechamelsaus (uit een pakje of potje)
  • 2 Mozzarella kaasje
  • Peper zout en Italiaanse kruiden (oregano en basilcum)
  • Olijfolie
  • Rode pesto

Bereidingswijze:

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Gehakt rul bakken in de olijfolie. De kruiden toevoegen. Ui en knoflook zeer fijn snijden en meebakken. De Heinz Hot tomatensaus erdoor mengen. Je moet er wel op letten dat het de echte hot saus is. Deze smaak is bepalend voor het eindresultaat.
  • Bechamelsaus maken.

Neem een grote vuurvaste rechthoekige schaal en vet deze in met een beetje olijfolie.

En begin op de bodem met een dun laagje gehakt/tomaten mengsel. Dan 2 maal onderstaande volgorde herhalen een eindigen met enkele lasagnevellen:

  1. een laag lasagnevellen
  2. een laag gehakt/tomatenmengsel
  3. een laag spinazie

De toplaag is bedekt met:

  • enkele lasagnevellen
  • de bechamelsaus
  • de mozzarella kaas in plakjes er boven op leggen.

Garneer het geheel met enkele theelepels rode pesto en basilicum.

Bakken in een voorverwarmde oven gedurende circa 35 minuten op 200 graden Celsius.

Serveren met een lollo rosso salade met wijndruiven/vanille azijn

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Gehakt recepten, Italiaanse gerechten, Koken, Overige

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: