Tarte Tarin, omgekeerde appeltaart!

tarte tatin omgekeerde appeltaart elsrecepten

Tarte Tarin, omgekeerde appeltaart!

Deeg:

  •  4-5 vellen bladerdeeg kant en klaar Koopmans.
  •  Zelf bladerdeeg maken doe je zó:
  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ glas water
  • De bloem boter suiker en het water samen kneden en vervolgens 30 minuten in koelkast plaatsen. Dan uitrollen op een met meel bestoven ondergrond.

Vulling:

  • 5 frisse, harde Johnagold appels
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 vanillesuiker
  • eventueel scheutje Calvados
  • kaneel

Zó maak je het:

  1. Schil de appels en maak er er parten van door de appel in circa 8 plakken te snijden.
  2. Neem een vuurvast ronde kom. Smeer deze in met een beetje boter.
  3. Smelt de suiker en vanillesuiker. Voeg daarna de boter toe.
  4. Laat de appelparten door de gesmolten boter en suiker rollen. Voeg kaneel en Calvados toe.
  5. Leg de appelparten vervolgens dakpansgewijs in de ingevette vuurvaste kom.
  6. En bedek het geheel met de bladerdeegvellen. De zijkanten eraf snijden.
  7. Bakken op 200 graden Celsium, gedurende circa 25 minuten.
  8. Uit de oven halen en omgekeerd opdienen met een bol vanille ijs.

Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Bakken, Taart

4 reacties op “Tarte Tarin, omgekeerde appeltaart!”

  1. december 30, 2012 bij 4:25 pm #

    Heerlijk gerechtje!
    Ben je gestopt met de site?

    • december 31, 2012 bij 1:08 pm #

      Dankjewel!

      Nee, we zijn op vakantie geweest en hebben het huis verbouwd. Vanaf vandaag komen er weer nieuwe recepten op.

      Alvast een smakelijk 2013!

  2. januari 28, 2013 bij 9:43 am #

    Ha die dertigjarige,Nou we hbeben zeker aan je gedacht. 30 jaar geleden niet kunnen denken dat je zover weg dit heugelijke feit zou vieren.Met kaarten en zelfgebakken taart van Jenna was het toch een beetje een surprise-day.Ben benieuwd waar je je volgende verjaardag viert!! Ondertussen zijn we al weer twee weken verder en hbeben we vandaag Jason zijn eerste verjaardag gevierd. Goed dat er Skype is, want het doet me goed om je zo af en toe live tea0zien.En zo langzamerhand zijn we aan de voorbereidingen van onze reis downunder begonnen. Goed dat er google is!!Het duurt nog wel even maar voor je het weet is het december. Maar eerst nog genieten van de zomera0hier.Is het echt al je 100ste blog? Hoeraatje dus, en dat er nog maar veel mogen volgen!We verheugen ons op het familieweekend, en Erica gaat filmen, dus kun je een leuke (hoop ik) compilatie verwachten.Kus vana0mama.

  3. januari 28, 2013 bij 7:23 pm #

    Lieve nicht van harte nog ‚je bent nog steeds lekekr bezig lekekre wijn daar? ik drink heir af en toe een glaasje mee, ik bekijk alles wel maar in reacties ben ik nog een digibeet ‚maar met je fam hebben wevaak overje en je andere leven daar wat je zomaar doet ‚knap ik volg je en ik zie allesliefsa0Riek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: