
MonChoutaart met kersen, bakken in uw koelkast
Benodigdheden: kleine springvorm
Ingrediënten voor circa 6 personen:
Voor de bodem heb je nodig:
- 75 gram roomboter
- 1 pak theebiscuits verkruimelen: in een plastic zak doen en dan met de deegroller verkruimelen. Of een zakje kant-en-klaar kruimeldeeg van dr. Oetker.
Smelt de roomboter en roer de kruimels erdoor.
Van een springvorm de bodem met bakpapier bekleden en met de ring vastklemmen.
De kruimels erin storten en met de bolle kant van een lepel glad strijken en in de koelkast laten afkoelen gedurende 15 minuten.
Ingrediënten voor de vulling:
- 200 dl slagroom kloppen met 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gram verse roomkaas (Mon Chou) met de mixer kloppen met 25 gram suiker of 3 theelepels Stevia
Stort de vulling in de springvorm bovenop het afgekoelde kruimeldeeg. En laat de taart afgedekt opstijven in een koelkast. Circa 1 uur.
Garneer de opgestijfde taart met Kersen vlaaifruit van Hak vlak voor het serveren.
Tip: voor 10-12 personen neem je een grote springvorm en verdubbel je de vulling.
Geef een reactie