Mon Choutaart met kersen

mon-chou-taart-met-kersen elsrecepten.com

MonChoutaart  met kersen, bakken in uw koelkast

Benodigdheden: kleine springvorm
Ingrediënten  voor circa 6 personen:

Voor de bodem heb je nodig:

  • 75 gram roomboter
  • 1 pak theebiscuits verkruimelen: in een plastic zak doen en dan met de deegroller verkruimelen. Of een zakje kant-en-klaar kruimeldeeg van dr. Oetker.

Smelt de roomboter en roer de kruimels erdoor.

Van een springvorm de bodem met bakpapier bekleden en met de ring vastklemmen.

De kruimels erin storten en met de bolle kant van een lepel glad strijken en in de koelkast laten afkoelen gedurende 15 minuten.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 200 dl slagroom kloppen met 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram verse roomkaas (Mon Chou) met de mixer kloppen met 25 gram suiker of 3 theelepels Stevia

Stort de vulling in de springvorm bovenop het afgekoelde kruimeldeeg. En laat de taart afgedekt opstijven in een koelkast. Circa 1 uur.

Garneer de opgestijfde taart met Kersen vlaaifruit van Hak vlak voor het serveren.

Tip: voor 10-12 personen neem je een grote springvorm en verdubbel je de vulling.

Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Bakken, Taart

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: