Risotto met peterselie en Italiaanse kruiden

risotto-peterselie-italiaanse kruiden-vegetarisch elsrecepten

Risotto met peterselie en Italiaanse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,25 liter bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook (of gedroogde knoflook)
  • 1 eetlepel rode pesto
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 350 gram risottorijst
  • Enkele klontjes roomboter
  • 100 Parmezaanse kaas
  • Handvol vers gehakte peterselie

Zo maak je het:

Breng de bouillon aan de kook en laat het op laag vuur sudderen.

Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde ui en knoflook met de Italiaanse kruiden en pesto toe. Bak alles circa 2 minuten aan, totdat de ui goudgeel is. Dan de rijst toevoegen aan het uienmengsel en voortdurend blijven roeren. Dit gedurende enkele minuten blijven omscheppen totdat de korrels doorzichtig lijken.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en kook al roerend tot alle vloeistof is opgenomen, voordat u de volgende soeplepel bouillon toevoegd!

De rijst moet beetgaar zijn, maar toch nog stevig aanvoelen. Proef eerst voordat u de pan van het vuur neemt.

Roer de roomboterklontjes door de risotto. En vervolgens de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie. Voeg nog wat extra bouillon om de risotto vochtig en romig te maken.

Serveer direct en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Tags:, , , , , , , , , , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Koken, Overige

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: