Saltimbocca, kalfsschnitzel met ham en frisse citroen

saltimbocca-kalfschnitzel elsrecepten

Saltimbocca, kalfsschnitzel met ham en frisse citroen

Dit overheerlijke gerecht heb ik in een Romeinse trattoria zó gegeten. Mijn smaakpapillen zijn het nog steeds niet vergeten. U kunt dus nog even nazomeren met dit makkelijke gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Kalfsschnitzels plat geslagen tot 5 mm.
  • 4 plakken ham
  • 8 salieblaadjes
  • 1 citroen uitgeperst
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Een vuurvaste schaal goed invetten met olijfolie. De platgeslagen kalfsschnitzels inwrijven met peper en zout. Leg de plakken ham er bovenop. Daar bovenop de salieblaadjes leggen en de Italiaanse kruiden eroverheen strooien. Het citroensap erbij doen en circa 35 minuten in de oven laten garen op 200 graden Celsius.

Tip: Heerlijk bij pasta lunghi

Tags:, , , , , , , , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: