
Saltimbocca, kalfsschnitzel met ham en frisse citroen
Dit overheerlijke gerecht heb ik in een Romeinse trattoria zó gegeten. Mijn smaakpapillen zijn het nog steeds niet vergeten. U kunt dus nog even nazomeren met dit makkelijke gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 Kalfsschnitzels plat geslagen tot 5 mm.
- 4 plakken ham
- 8 salieblaadjes
- 1 citroen uitgeperst
- Peper en zout
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
Een vuurvaste schaal goed invetten met olijfolie. De platgeslagen kalfsschnitzels inwrijven met peper en zout. Leg de plakken ham er bovenop. Daar bovenop de salieblaadjes leggen en de Italiaanse kruiden eroverheen strooien. Het citroensap erbij doen en circa 35 minuten in de oven laten garen op 200 graden Celsius.
Tip: Heerlijk bij pasta lunghi
Geef een reactie