Mousse au chocolat

Mousse Au Chocolat elsrecepten.com

Mousse au chocolat

Voor 4 personen

 

  • 150 Gram chocolade
  • 1 Borrelglaasje rum of cognac
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom

Garnering : 1 eetlepel chocoladekrullen

Zó maak je het:

Laat de chocolade au bain marie*) met de cognac of rum smelten.

Neem de pan van het vuur en roer de suiker erdoor.

Klop de slagroom stijf.

Klop het ei los en roer dit door de gesmolten chocolade.

Houd van de slagroom 2 eetlepels achter en klop de rest van de slagroom door de chocoladecrème.

Verdeel dit over 4 dessertglazen.

Garneer de glazen met een toefje slagroom en chocoladesnippers.

*) Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een kom met gerechten om de temperatuur te verhogen. Het water (of de stoom van het water) zorgt ervoor dat het eten niet warmer wordt dan 100°C.

Tags:, , , , , , ,

Categorieën: Desserts

2 reacties op “Mousse au chocolat”

  1. oktober 5, 2012 bij 8:53 pm #

    Finndig this post. It’s just a big piece of luck for me.

  2. oktober 27, 2012 bij 6:42 pm #

    I could read a book about this whitout finding such real-world approaches!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: