
Hertenbiefstuk met honing/rozemarijnsaus
Voor 6 personen
Benodigdheden:
- 6 hertenbiefstukjes
- ½ liter rode wijn
- Zout en peper
- Een bosje rozemarijn
- 3 eetlepels honing
- 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook snipperen
- Roomboter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/gasovenstand 6
De hertenbiefstukjes inzouten met zout en peper. Afdekken en een half uur laten staan.
Neem een koekenpan en doe een klontje roomboter in de pan. Laat de sjalotjes en de knoflook goudgeel fruiten. De rozemarijn fijn snijden en even mee laten bakken.
Daarna de wijn toevoegen en laten inkoken tot 2/3 deel van de oorspronkelijke hoeveelheid. Wanneer het klaar is, zeeft u de inhoud in een andere pan. Zo krijgt u een mooie heldere saus.
Ondertussen doet u 1/3 deel van de roomboter in een koekenpan. Hierin bakt u de hertenbiefstukjes alleen aan de buitenkant aan. Direct uit de pan halen als er een krokant laagje gevormd is. In de folie wikkelen en in de voorverwarmde oven leggen gedurende 5-6 minuten op 180 graden Celsius.
De saus afmaken met honing en zout en peper.
Tip: Heerlijk bij rode kool en/of spruitjes en pommes duchesse.
Geef een reactie