
Maanzaadtaart, met een heerlijke smeuïge vulling en krokante toplaag
Benodigdheden: Springvorm
Start met de vulling, omdat deze even moet afkoelen:
- 200 gram zakje kant en klaar gemalen doorgestoomde maanzaad (BackMit of dr. Oetker).
- 250 ml melk
- 100 gram suiker (of kies voor de zeer caloriearme Stevia 10 theelepels)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 25 gram roomboter
- Kaneel
- De geraspte schil van een citroen
- 2-3 eetlepels rum
- Handvol rozijnen
- 1 grote appel
- 1 blikje/pot ( circa 400 gram) kant en klare dessertrijst
- Eventueel 2 eetlepels Honing
Breng de melk aan de kook en strooi er het maandzaad en de suiker door en laat het aan de kook komen. Voeg vervolgens bovenstaande overige ingrediënten toe. Bovenstaande volgorde aanhouden voor de juiste smaakontwikkeling.
Deeg:
Ingrediënten:
- 1 pond zelfrijzend bakmeel (Koopmans)
- 1Buisje amandel aroma
- 150 gram suiker (of kies voor de zeer caloriearme Stevia 15 theelepels)
- 2 vanillesuiker
- 1 groot ei of 2 kleine eieren
- ½ fles Bertolli vloeibare boter
- Sap van 1 uitgeperste citroen
Werkwijze:
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Neem een grote kom en vul deze volgens bovenstaande volgorde. Mix alles tot kruimels.
- Doe 2/3 deel van de kruimels op de bodem van de springvorm
- Druk ook wat deeg zachtjes naar de rand van de vorm.
- Doe de vulling erin.
- De overige kruimels bovenop de vulling mooi verdelen. Begin aan de rand.
- Garneer met de amandelen de toplaag!
Bak de taart op de middelste richel van de oven op 175 graden Celsius.
De taart is klaar als de toplaag goudgeel gekleurd is.
De taart afkoelen op een taartrooster!
Garnerering:
50 gram amandelen om de toplaag te garneren (te koop bij Jumbo)
This could not psoisbly have been more helpful!
Hmmm, de maanzaadtaart staan in de oven en ruikt al heel goed. Nog even bedwingen…