Tomatensoep

tomatensoep elsrecepten.com

Tomatensoep

Benodigdheden:

Staafmixer

Ingrediënten:

  • Ruim 1 kg tomaten.
  • 3-4 bouillonblokjes
  • peper en zout
  •  2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel pesto
  •  1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • eventueel ¼ knolselderij in blokjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  •  50 gram rijst
  • peterselie
  •  200 gram gemengd gehakt in kleine balletjes rollen

 

Werkwijze:

 

  1. Tomaten wassen en in vier stukken snijden. In een pan met circa 2 – 3 liter water
  2. 20 minuten laten koken met de bouillonblokjes en peper en zout.
  3. De pan van het vuur afhalen en met de staafmixer pureren. 
  4. Bak de uien en knoflook met de pesto goudgeel en doe dat in de soep. 
  5. De rode paprika in blokjes snijden en de prei in ringen snijden en met de knolserlderij en laurierblaadjes toevoegen.
  6. De gehaktballetjes en de rijst erbij en even mee laten koken.

 

Garneren met verse peterselie.

 Heerlijk voor bij Italiaans Olijvenbrood met knoflook

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Koken, Soep

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: