
Tomatensoep
Benodigdheden:
Staafmixer
Ingrediënten:
- Ruim 1 kg tomaten.
- 3-4 bouillonblokjes
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel pesto
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 wortel
- eventueel ¼ knolselderij in blokjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 50 gram rijst
- peterselie
- 200 gram gemengd gehakt in kleine balletjes rollen
Werkwijze:
- Tomaten wassen en in vier stukken snijden. In een pan met circa 2 – 3 liter water
- 20 minuten laten koken met de bouillonblokjes en peper en zout.
- De pan van het vuur afhalen en met de staafmixer pureren.
- Bak de uien en knoflook met de pesto goudgeel en doe dat in de soep.
- De rode paprika in blokjes snijden en de prei in ringen snijden en met de knolserlderij en laurierblaadjes toevoegen.
- De gehaktballetjes en de rijst erbij en even mee laten koken.
Garneren met verse peterselie.
Heerlijk voor bij Italiaans Olijvenbrood met knoflook
Geef een reactie