Loempia

Ingrediënten voor 60-80 kleine loempia’s:

1 ½ kg gemengd / gekruid gehakt

2 ons roze garnaaltjes (in kleine stukjes snijden)

2 flinke prei

Bosje selderij groen

3 uien

2 pakken tahoe (in gele verpakking) niet de blauwe die is te hard.

Groot blik reboeng  sliced  (bamboe scheuten)  blik kleine reepjes  in water pakken

Flinke zak taugé

2 pakken dunne loempia vellen a 40 stuks ( bij toko)

Peper, zout, en vetsin = knoflookzout.

Twee flessen zonnen bloem olie , je hebt bijna 1 ½  fles nodig.

Bloem om papje met water te maken. Hiermee worden velletjes dicht geplakt.

Plus minus voor 30 euro inkoop.

 

 Voorbereiding

 1)      snij de tahoe in kleine blokjes en bak deze in olie tot ze goudruin kleuren (niet te lang bakken anders worden ze taai)

2)      snij de uien fijn (heel fijn)

3)      snij alle staartjes v.d. taugé af (om rotting te voorkomen)

4)      snij prei en selderij  fijn  (dun)

5)      snij garnaaltjes fijn (goed wassen)

Vulling maken

 Fruit de uien

Voeg gehakt toe en maat het rul (kleine klontertjes)

Voeg peper, zout en vetsin toe en laat het garen.

Voeg garnaaltjes toe

Voeg reboeng toe (goed wassen en laten uitlekken)

Voeg prei en selderij  en tahoe toe

Alles goed mengen, breng op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de gewassen taugé toe

Alles op hoog vuur roerbakken, niet op klein vuur anders gaat het sudderen dit moet niet.

De vulling moet niet vochtig zijn.

Doe de warme vulling in een vergiet en laat deze uitlekken en afkoelen.

Doe de vulling in de loempia velletjes en vouw deze als een klein envelopje en plak

met een papje van bloem het envelopje dicht. Daarna bakken in hete olie.

Als je loempia’s gaat maken dan ben je ongeveer met twee personen 4 uur bezig.

Tags:, , , , , , , , , ,

Categorieën: Gehakt recepten, Koken, Overige, Vlees gerechten

een reactie op “Loempia”

  1. oktober 5, 2012 bij 7:40 am #

    Hey Elsrecepten,Ik ben Angelique, ik ga ook op donderdag naar de weihgt watcherscursus in Doornzele… De laatste 2 weken ga ik wel niet meer ’s avonds, ik ga ’s middags omdat het mij beter past.Ik volg je blog met veel belangstelling, vind het wel plezant. :-)Heb een vraagje over die fruitloempia’s… Hoeveel brikdeeg gebruik je per loempia, zo 1 velletje of de helft ervan?Groetjes,Angelique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: