
Soezen ( 8 stuks groot )
Let op dit is kookdeeg!
Bekijk voor de werkwijze de video hieronder:
Benodigdheden:
- Tefalpannetje
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten:
1 dl water
Mespunt zout
60 gram boter
75 gram gezeefd meel
3 eieren
Vulling: 4 à 5 dl slagroom kloppen met vanillesuiker en banaan en/of mandarijn. In plaats van slagroom kunt u ook banketbakkersroom gebruiken. Een combinatie van een laag banketbakkersroom en een laagje slagroom is ook erg lekker!
Garneren met poedersuiker
Zo maak je heerlijkste soezen:
Laat het water met zout en boter aan de kook komen.
Voeg het gezeefde meel toe. En roer het geheel met een houten lepel door, totdat het deeg van de wand loslaat. Vo
Voeg 1 ei toe en goed doorroeren. Dan de overige eieren toevoegen en heel goed doorroeren totdat het deeg stijf wordt
Dan met 2 eetlepels 8 hoopjes op een NIET ingevet bakblik verdelen. (Of op een bakblik bekleed met bakpapier).
Bakken in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Op 180 graden Celsius.
Let op de eerste 25 minuten de oven niet openen! Anders zakt het deeg in.
Af laten koelen.
Slagroom kloppen met de vanillesuiker. De soezen doorsnijden met slagroom en/of banketbakkersroom vullen en fruit.
Bestrooien met poedersuiker.
I love reading these articles because they’re short but infrmotaive.
Je komt zo niet meer aan je eigen werk toe, maar je maakt mooie omslagen hoor, en ook dat is een mooi leer mnemot.Je maakt er in ieder geval Jayden en zijn ouders erg gelukkig mee.