Bloemkool à la Polonaise

Bloemkool à la Polonaise

Voor circa 4 – 5 personen

Ingrediënten:

1 bloemkool

Zout

2 beschuiten verkruimeld

75 gram roomboter

Nootmuskaat en peper

Werkwijze:

Verwijder de groene bladeren en een gedeelte van de stronk. Maar laat de roosjes aan elkaar. De bloemkool wassen en in zijn geheel in een grote pan met een halve theelepel zout circa 12 minuten laten koken. Als de bloemkool gaar is, in zijn geheel in een kom scheppen met de stronk naar beneden. Bestrooien met nootmuskaat en een beetje witte peper.

Wrijf de beschuiten tot grove kruimels.

Smelt de boter. En voeg de kruimels onder voortdurend roeren toe. Schep het boter/kruimelmengsel over de bloemkool.

Heerlijk voor bij de goulash.

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Koken, Overige

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: