Italiaans Olijvenbrood met knoflook

Italiaans Olijvenbrood met knoflook bakken in broodbakmachine

Ingrediënten:

Vul de beslagkom van de broodbakmachine in onderstaande volgorde:

2 theelepels zout

Peper

350 ml lauwe melk met 1 theelepel suiker

6 eetlepels olie

1 eetlepel rode pesto

2 eetlepels zonnebloempitten en/of pompoenpitten of sesamzaad

10 olijven klein gesneden

2 zongedroogde tomaatjes klein gesnipperd

3 teentjes knoflook zeer fijn gesnipperd

500 gram bloem

1 blokjes verse gist 40 gram verkruimelen door het meel. (of 1 zakje drooggist)

Let op: De gist mag niet direct in contact komen met het zout. Dat verhindert het rijsproces van het
deeg.

Zet de broodbakmachine aan. Na circa 3 uur en een kwartier heeft u een heerlijk geurend kruidig
brood.

Alternatief:

1. Beschikt u niet over een broodbakmachine dan moet u wel eerst de gist in de lauwe melk
met suiker verkruimelen en 20 minuten afgedekt op een warme plaats laten staan, totdat er
vlokken gevormd zijn op de bovenkant van de melk.
2. In de tussentijd doet u de overige ingrediënten in omgekeerde volgorde in een grote kom.
Het deeg rijst namelijk tot de dubbele hoeveelheid. U begint met de bloem en eindigt met
het zout aan de rand van de kom. In het midden komt dan de melk met de opgeloste gist in
het kuiltje. Dit roert u eerst met een vork los of met de kneedhaken van de mixer. Vervolgens
goed en lang kneden en circa 1 uur met een afgedekte vochtige theedoek op en warme plek
laten rijzen. Extra bloem bij de hand houden bij het kneden.
3. Dan weer kneden en in een broodvorm of bakplaat leggen en in afbakken in een
voorverwarmde oven in circa 40 minuten op 200 graden Celsius afbakken.

(U kunt er ook een lange reep deeg van maken en dat dan in reepjes snijden . Deze reepjes rollen
tot broodjes.)

Heerlijk voor bij de zomerse macaronisalade en/of met bruchetta.

Tags:, , , ,

Categorieën: Brood, Italiaanse gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: