
Zomerse reifpannekoeken met gerookte zalm en tzazikisaus
Heerlijk en makkelijk voor op een warme zomerdag. Het is ook een goede combinatie voor bij een stijlvolle luch of brunch.
Ingrediënten voor 4 personen:
8 Aardappelen schillen, wassen en grof raspen
2 uien raspen
2 eieren
4 eetlepels meel (bloem)
Peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder
Olijfolie of vloeibare Bertolli om in te bakken
Werkwijze:
Neem een grote kom en rasp hierin eerst de aardappelen en de uien op de grove kant van de rasp.
Voeg de eieren, het meel en genoeg kruiden toe.
Neem het liefst een antiaanbakpan en verwarm de olie en bak 3 in de pan. Zodra de buitenrand goudgeel kleurt en knapperig uitziet de pannenkoek omkeren en verder afbakken.
Serveer circa 3 pannenkoeken met een plak gerookte zalm en Tzazikisaus.
Alternatief:
-
Serveer het met de overheerlijke Miseria komkommersalade. Kijk hiervoor op de site.
-
Voor de kinderen kun je de pannenkoeken serveren met appelmoes of appelstroop.
Geef een reactie