Zomerse reifpannekoeken met gerookte zalm en tzazikisaus

Zomerse reifpannekoeken met gerookte zalm en tzazikisaus
Heerlijk en makkelijk voor op een warme zomerdag. Het is ook een goede combinatie voor bij een stijlvolle luch of brunch.
 
Ingrediënten voor 4 personen:
 
8 Aardappelen schillen, wassen en grof raspen
2 uien raspen
2 eieren
4 eetlepels meel (bloem)
Peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder
Olijfolie of vloeibare Bertolli om in te bakken
 
Werkwijze:
 
Neem een grote kom en rasp hierin eerst de aardappelen en de uien op de grove kant van de rasp.
Voeg de eieren, het meel en genoeg  kruiden toe.
Neem het liefst een antiaanbakpan en verwarm de olie en bak 3 in de pan. Zodra de buitenrand goudgeel kleurt en knapperig uitziet de pannenkoek omkeren en verder afbakken.
 
Serveer circa 3 pannenkoeken met een plak gerookte zalm en Tzazikisaus.
 
Alternatief:
  • Serveer het met de overheerlijke Miseria komkommersalade. Kijk hiervoor op de site.

  • Voor de kinderen kun je de pannenkoeken serveren met appelmoes of appelstroop.

Tags:, , , , , , , ,

Categorieën: Bakken, Koken, Overige, Visgerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: