Goulash (stoofpot)

Goulash

Deze heerlijk geurende goulash smaakt verrukkelijk met rijst

Ingrediënten voor circa 10 personen:

1 kg goulashvlees (rundvlees) in blokjes gesneden.

4 uien fijn gesneden

2 rode paprika’s in blokjes gesneden

1 doosje champignons

4 teentjes knoflook

2 eetlepels ketjap manis

1 blikje tomaten puree

2 bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water

4 – 5 eetlepels olijfolie om het vlees te bakken

Peper, zout, paprikapoeder, oregano, kurkuma, kerrie

1 flesje bruinbier

3 laurierblaadjes

Bereidingswijze:

Neem een grote braadpan en verwarm de olijfolie. Haal het gesneden rundvlees door de
ketjap manis en braad het vlees aan. Dat geeft extra malsheid en smaak aan het vlees. Af en
toe omscheppen en de kruiden toevoegen. Deze even meebakken.

Dan de uien meebakken, daarna de knoflook erbij doen. De tomatenpuree toevoegen en
samen met de hete bouillon goed doorroeren. Let op dat de bouillon die je erbij gaat doen
inderdaad heet is anders wordt het vlees taai!

Als laatste de laurierblaadjes toevoegen. En het flesje bruin bier.

Circa 2,5 uur op een laag pitje onder af en toe doorroeren laten pruttelen. Misschien moet u
tussendoor nog eens wat water erdoor roeren.

Dan de gesneden paprika’s en gewassen champignons toevoegen en nog 30 minuten laten
pruttelen op een laag pitje.

Serveer er de heerlijke Miseria kommersalade bij.

Tags:, , , , ,

Categorieën: Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: