Limburgse vlaai

Limburgse vlaai
Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm

1 zakje drooggist
1 pond bloem ( plus 50 gram extra om uit te rollen)
300 ml lauwe melk
60 gram suiker (of 3 theelepels STEVIA)
1 vanille suiker
6 eetlepels olijfolie mengen.

Met de kneedhaken alles goed mengen en op een lauwwarme plaats l uur laten rijzen met een
vochtige theedoek eroverheen. Dat is tegen het uitdrogen van het deeg.

Handige tip:
Heeft u een broodbakmachine van Tefal dan kunt u de ingrediënten in
de broodbakmachine op stand 6 laten mengen en laten rijzen (of lees de
beschrijving van uw eigen broodbakmachine nauwkeurig)

Daarna opnieuw met de hand kneden en met extra bloem bestrooien tegen het plakken.
Het deeg in tweeën delen en uitrollen tot 1 cm dikte en op een NIET ingevette bakplaat
leggen.

Vullen met kersen of abrikozen of, appel met rozijnen of banketbakkersroom of kruisbessen.

Tip: U kunt ook een duo vlaai maken.

Circa 20 – 25 minuten bakken op 200 graden Celsius.

Garneren met een toefje slagroom.

Tags:, , , , , , , , ,

Categorieën: Vlaai

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: