
Banana pie
Een echte zomertopper
Ingrediënten voor 1 pie:
230 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram suiker
115 gram boter
1 ei
Vulling:
140 gram Banketbakkersroom (dr. Oetker of Soezie)
3 Bananen
Citroensap, om de bananen mee te besprenkelen
Slagroom
1 pakje vanillesuiker
Zo maak je het:
Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje zout en kneed met de boter (die je in
kleine stukjes hebt gesneden) tot een korrelige massa. Voeg het losgeklopte ei toe en kneed
het deeg tot dat er een stevige massa ontstaat. Dek vervolgens af en zet minstens een
half uur in de koelkast. Rol het deeg uit en leg iets meer dan de helft van het deeg in een
beboterde taartvorm (25 cm). Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
Bak ongeveer 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Laat het deeg afkoelen op een rooster.
1. De bodem met de bananen bedekken.
2. De bananen besprenkelen met citroensap om de kleur mooi te behouden
3. De banketbakkersroom mengen met 400ml melk en met een garde losroeren. Direct
over de bananen heen schudden en goed verdelen. Zodat de banaan niet meer
zichtbaar is. Anders kleuren de bananen bruin.
4. De slagroom kloppen met een zakje vanillesuiker en er overheen smeren.
Geef een reactie