Wener bodems

Wener bodems

Krokante harde bodems opgevuld met banketbakkersroom aardbeien of kersen

Recept voor 2 bodems, omdat de bodems lang houdbaar zijn.

500 gram zelfrijzend bakmeel

350 gram roomboter

200 gram suiker

2 zakjes vanile suiker

1 ei.

Meng het meel met de suiker. Voeg de roomboter toe en snijdt het met 2 messen tot kleine klontjes. Ei toevoegen en met een koele hand kneden tot een bal.

Het deeg delen en uitrollen met aan beide kanten een beetje bloem.

In een niet ingevette bakvorm leggen en op 170 graden Celsius circa 25-30 minuten goudbruin bakken.

Afkoelen op een rooster.

Vullen met eventueel banketbakkersroom (Baukje of Soezie) en aardbeien of kersen vlaaifruit (Hak).

Tip: Serveren met een toefje slagroom.

Tags:, ,

Categorieën: Bodems

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: