
Limburgse Koude schotel
Rundvlees aardappelsalade voor circa 10 personen
1 kg soepvlees (rund)
2 bouillonblokjes en 1 laurierblaadje, peper, zout, nootmuskaat
2 kg aardappelen, gekookt in water met zout en in blokjes gesneden
1 potje zilveruitjes, halveren
1 pot augurken, in kleine blokjes gesneden
1 appel, in blokjes gesneden
1 wortel geraspt
1 pot erwtjes (zeer fijn)
1 gefruite ui in kleine blokjes met kerriepoeder
1 pot Calvé mayonaise of Yogonaise
Voor de garnering: 10 gekookte eieren (10) en 5 tomaten. Verse peterselie.
Bereidingswijze: (bij voorkeur 1 dag van te voren klaarmaken)
1. Neem een grote soeppan en laat het water met bouillonblokje,
en kruiden aan de kook komen. Voeg het soepvlees toe en laat dit
gedurende circa 2,5 uur garen. Afkoelen en in fijne blokjes snijden.
2. In de tussentijd kun je de aardappelen schillen en koken met een
bouillonblokje in het water. Afkoelen en in kleine blokjes snijden.
3. Kook de eieren 7 minuten. Af laten koelen.
4. Ui goudgeel fruiten met een beetje kerrie. En laten afkoelen.
5. Zilveruitjes, augurken, appel en wortel klein snijden.
6. De erwtjes, het afgekoelde vlees en de aardappelblokjes en gefruite ui
erdoor mengen.
7. Tenslotte de mayonaise eronder scheppen. En de koude schotel liefst op
een grote platte schaal serveren.
8. Voor de garnering: de gekookte eieren pellen en halveren. De tomaten in
partjes gesneden en met de peterselie garneren.
Geef een reactie