Geflambeerde bananen

Geflambeerde bananen voor 4 personen

Plátonos flameados

Ingredienten:

50 gram boter

50 bruine suiker

1,5 dl sinaasappelsap

2 eetlepels citroensap

4 bananen overlangs doorgesneden

2 eetlepels koffielikeur( Tia Maria)

0,5 dl rum

Vanille-ijs

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter. Voeg de suiker en het sap toe. Breng de saus onder vorotdurend
roeren aan de kook. Draai de hittebron laag n laat de saus circa 5 minuten zachtjes
koken totdat het enigszins stroperig is.
2. Leg de bananenhelften in de saus en laat deze in circa 3 minuten warm worden.
3. Voeg de koffielikeur toe.
4. Schenk de rum in een soepopscheplepel en steek hem aan. Schenk de brandende
rum over de bananen in de koekenpan. En serveer het dessert al brandend.
5. Geserveerd met enkele bolletjes vanille-ijs, is dit nagerecht nog lekkerder.

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Desserts

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: