Babi pangang

Babi Pangang

4 personen

1 Pond fricandeau aanbraden en 1 uur in een braadpan laten garen.

2 teentjes knoflook

2 uien

5 eetlepels ketjap

1 bouillonblokje

2,5 dl water

1 blikje tomatenpuree

1 theelepel sambal oelek

3 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel keukenstroop

Beetje maïzena

1 potje atjar tampoer

1. Nadat het vlees 1 uur bruin is gebraden. Het vlees in reepjes snijden en terug in de pan
doen.
2. De uien snijden en met de knoflook en ketjap door elkaar roeren. Dit bij het vlees doen en 5
minuten laten sudderen.
3. In een steelpan het wat met de bouillon opzetten. Dan tomatenpuree, basterdsuiker, sambal
en keukenstroop toevoegen. Het geheel binden met maïzena (losroeren in een kopje met
een beetje water) en bij het vlees doen.
4. De atjar tampoer op een schotel leggen en het vlees met de saus eroverheen doen.

Serveren met basmatirijst

Smakelijk!

Tags:, , ,

Categorieën: Kip recepten, Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: