Bienenstich

Bienenstich

Ingrediënten:

4 eieren

165 gram suiker

165 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepel gekookt water

Amandelen

Paneermeel en boter om springvorm in te vetten. Of de bodem bekleden met bakpapier.

Vulling:

2 doosjes slagroom (400 ml)

2 vanillesuiker

1 blik kersen vlaaifruit van de HAK

Werkwijze:

Oven voorverwarmen circa 10 minuten op 175 graden.

Beboter de springvorm en bestrooi de bodem en zijkanten met paneermeel

Mix de 4 eieren met de suiker en heet water op de hoogste stand gedurende minimaal 12 – 15 minuten. Het volume moet na het mixen meer dan verdubbeld zijn.

Om te kijken of het geklopte eimengsel de juiste consistentie heeft met de garde van de mixer wat deeg opnemen en een rondje ervan op het deeg maken. Blijft het rondje zichtbaar erop liggen dan heb je lang genoeg gemixed en kan je het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig eronder scheppen met een grote vork. Let op: niet meer mixen!

De massa in de springvorm schudden.

De amandelsnippers eroverheen strooien en op 175 graden Celsius circa 30  – 35 minuten bakken in de heteluchtoven. En goed laten afkoelen, voordat je de taart dwars doormidden gaat snijden voor de vulling.

Vulling maken:

Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Verdeel de helft over de bodem. Doe het kersenmengsel er bovenop. Dan weer de rest van de slagroom eroverheen spatelen.

Leg vervolgens het deksel er bovenop en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Variatietip voor de fruitvulling: banaan of mandarijntjes of abrikozen

Tags:, , , , , , , , , ,

Categorieën: Bakken, Gebak, Taart

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: