Chocolade-ijscappucino’s

Chocolade-ijscappucino’s

Voor 4 personen

Ingrediënten:

75 gram chocolade

1 eiwit

1 zakje vanillesuiker

100 ml slagroom

4 espresso’s

Voor de garnering: cacaopoeder

Werkwijze:

Smelt de chocolade au bain-marie.

Klop het eiwit samen met de suiker in een vetvrije kom stijf.

De slagroom in een andere kom kloppen totdat die lobbig is.

Spatel de gesmolten chocolade door de slagroom en meng dit mengsel voorzichtig door het
stijf geslagen eiwit.

Laat de espresso’s goed afkoelen in grote kopjes of glazen die in de vriezer kunnen.

Verdeel hier het chocolade-slagroommengsel over.

1 Uur in de vriezer zetten.

Direct uit de vriezer met cacaopoeder bestrooien.

Heerlijk als nagerecht op een zomerse avond!

Tags:, , ,

Categorieën: Desserts

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: