Komkommer-meloensoep met ham

Amuse van komkommer-meloensoep met en ham
 
Voor 4 personen
 
Ingrediënten:
50 gram gekookte ham julienne gesneden
1 dl witte wijn
peper en zout
1 eetlepel citroensap 
50 ml crème fraîche
halve komkommer in blokjes gesneden
1/4 van een rijpe galiameloen in blokjes gesneden
 
Bereiding:
1. Kook de wijn met peper en citroensap in tot de helft.
 

2. Pureer in de keukenmachinede komkommer en meloen met de ingekookte wijn. En breng op smaak met zout.

3. Schep de koude soep in een breed glas, leg er een lepel crème fraîche in en verdeel de ham er overheen.

Tags:, , ,

Categorieën: Koken, Soep

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: