Spaghetti Bolognese Basilicum

Spaghetti

Ingrediënten:

500 gram spaghetti

500 gram gemengd gehakt

2 uien

4 teentje knoflook

1 wortel

10 olijven

1 rode en 1 groen paprika

1 bouillontablet oplossen in 250 ml water

1 blikje tomaten puree

1 blik gepelde tomaten

Italiaanse kruiden

Peper, zout, paprika, oregano, laurierblaadje

2 eetlepels rode pesto

Basilicum vers voor de garnering

Olijfolie

Werkwijze:

Zet een ruime pan met water op het vuur. Een scheutje olijfolie en zout toevoegen.

Als het water kookt de spaghetti toevoegen. En af en doorroeren. 8-10 koken à dente.

Bak ondertussen het gehakt rul in 3 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngesneden uien en knoflook toe. Als deze goudgeel gefruit zijn de fijngesneden wortel en paprika’s toevoegen.

Dan de tomatenpuree en gepelde tomaten met alle kruiden, pesto en bouillon toevoegen.

De saus circa 1 uurtje op laag pitje onder af en toe roeren garen voor de goede smaak.

De spaghetti opdienen en de saus en garneren met verse basilicumblaadjes.

Groentetip: Brocolliroosjes

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Koken, Pasta recepten, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: