Kroatische gevulde koolbladeren

Ingrediënten:

1 Zeer grote witte kool

1 kg gemengd gehakt

2 uien

3 teentjes knoflook

1 ei

1 rode paprika

1 kop ongekookte rijst

Peper, zout, paprikapoeder, groene pesto, laurierblaadje, oregano, basilicum

1 liter bouillon (2 bouillonblokjes)

1 blikje tomatenpuree

Werkwijze:

Extra benodigdheden: 2 zeer grote pannen en grote schep

Vul een zeer grote pan voor de helft met water en aan de kook laten komen met de bouillonblokjes en laurierblaadje. Daarna op een laag pitje zetten.

De kool rondom de stronk diep inkerven en in het hete water leggen en af te toe omkeren, zodat de kool rondom even in het kokende water heeft gelegen. De bladeren laten dan gemakkelijk los!

Na circa 20 minuten de kool uit het water scheppen en de losgelaten bladeren er voorzichtig afhalen en af laten koelen in een vergiet. De rest van de kool weer eventueel dieper inkerven en terug in het warme water leggen om de bladeren te laten losweken.

Bij de afgekoelde bladeren kunt u de bladnerf met een aardappelmesje dunner maken, zodat u straks makkelijker de bladeren kunt oprollen.

Vulling:

Meng het gehakt met de overige ingrediënten. Vul de koolbladeren afhankelijk van de grootte met circa 2 eetlepels gehaktvulling. Leg de vulling op de nerf en sla de zijkanten naar binnen en maak er een mooi stevig pakketje van. Leg het pakketje op de bodem van een lege grote pan. Ga zo door totdat bijna alle bladeren gevuld zijn. U kunt 2 à 3 lagen koolrollades op elkaar leggen. Giet hierover de bouillon waarin u de koolbladeren gekookt heeft. Laat het geheel circa 30 minuten op een laag pitje gaar stoven met de tomaten puree.

Serveren met Aardappelrosti en gebakken champignons

 

Tags:, , , , ,

Categorieën: Gehakt recepten, Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: