Kroatische Courgetteblini’s

Kroatische courgetteblini’s voor een stijlvolle brunch
Deze heerlijke zomerse blini’s kunt u als voorgerecht of voor een lunch bereiden.
Ingredienten:
1 grote of 2 kleine courgetten
250 gram Schwartzwalderschinken ( andere gerookte ham, dun gesneden)
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram yoghurt (halve beker)
3 eieren
100 ml melk
Peper, zout, paprikapoeder, pesto, basilicum, oregano
Olijfolie of vloeibare boter om in te bakken
Werkwijze:
De courgette in plakken snijden van ongeveer een halve centimeter dikte. Omwikkel deze met de de ham.
In een grote kom de overige ingrediënten mengen en met een garde doorslaan tot een lobbige deegmassa.
Haal de omwikkelde courgetteschijven door het deeg en bak het in olijfolie in een platte grote koekenpan. Als de rand goudgeel kleurt omkeren en zachtjes de andere kant bakken.

Serveren met een lekkere pesto en creme fraiche en een frisse witte wijn.
Kroatische Riesling Kutjevački rizling.

Kroatië staat niet bekend om zijn wijnen. Maar aangezien de Kroatische economie aantrekt en dus ook de kans op internationale handel toeneemt, is het mogelijk dat de Kroatische wijnen wereldwijd bekender gaan worden.

Tags:, , , ,

Categorieën: Bakken, Koken, Overige

3 reacties op “Kroatische Courgetteblini’s”

  1. juli 21, 2012 bij 6:00 pm #

    Gisteren als lunch gegeten, heerlijk!

    • oktober 28, 2012 bij 1:49 pm #

      One or two to rmeebmer, that is.

      • januari 29, 2013 bij 2:42 am #

        Hier in Praag kun je de Codex Gigas bewonderen, ik weet niet op welke mienar en hoeveel glas ertussen zit, maar toch Ik ga een dezer dagen (ik woon in Praag) dat boekie toch maar eens bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: