
Kroatische courgetteblini’s voor een stijlvolle brunch
Deze heerlijke zomerse blini’s kunt u als voorgerecht of voor een lunch bereiden.
Ingredienten:
1 grote of 2 kleine courgetten
250 gram Schwartzwalderschinken ( andere gerookte ham, dun gesneden)
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram yoghurt (halve beker)
3 eieren
100 ml melk
Peper, zout, paprikapoeder, pesto, basilicum, oregano
Olijfolie of vloeibare boter om in te bakken
Werkwijze:
De courgette in plakken snijden van ongeveer een halve centimeter dikte. Omwikkel deze met de de ham.
In een grote kom de overige ingrediënten mengen en met een garde doorslaan tot een lobbige deegmassa.
Haal de omwikkelde courgetteschijven door het deeg en bak het in olijfolie in een platte grote koekenpan. Als de rand goudgeel kleurt omkeren en zachtjes de andere kant bakken.
Serveren met een lekkere pesto en creme fraiche en een frisse witte wijn.
Kroatische Riesling Kutjevački rizling.
Kroatië staat niet bekend om zijn wijnen. Maar aangezien de Kroatische economie aantrekt en dus ook de kans op internationale handel toeneemt, is het mogelijk dat de Kroatische wijnen wereldwijd bekender gaan worden.
Gisteren als lunch gegeten, heerlijk!
One or two to rmeebmer, that is.
Hier in Praag kun je de Codex Gigas bewonderen, ik weet niet op welke mienar en hoeveel glas ertussen zit, maar toch Ik ga een dezer dagen (ik woon in Praag) dat boekie toch maar eens bekijken