Zomerse macaronisalade

Voor circa 25 -30 personen

Ingredienten:

1 pond fussili pasta

1 bouillonblokje

12 eieren

1 ui goudgeel  fruiten in 1 eetlepel olijfolie en goed laten afkoelen

1 potje cocktail augurkjes

1 potje zilveruitjes

1 wortel (geraspt)

1 pond (500 gram) gekookte achterham

2 rode paprika’s

1 pot erwtjes

200 gram jonge kaas

1 pot mayonaise

2 -3 eetlepel s Olijfolie

Peper

Zout

Italiaanse kruiden

Kerriepoeder

Wijndruiven/ vanille azijn,  verkrijgbaar bij Olio, Aceto & More

Kook de fussilipasta in circa 10-12 minuten beetgaar in ruim kokend water met bouillonblokje, zout en 1 eetlepel olijfolie.  Afgieten en met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.  1 Eetlepel olijfolie eronder mengen, zodat de pasta niet gaat plakken. Tijdens het afkoelen altijd even voorzichtig omscheppen.

Kook  de eieren 6-8 minuten (afhankelijk van de grootte).

De overige ingredienten in kleine blokjes snijden en met de kruiden bij de goed afgekoelde pasta toevoegen.  Tenslotte 1 pot mayonaise eronder roeren.

Tags:, , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Pasta salades, Salades

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: