
Ingrediënten:
1 grote courgette
2 literwater
4 bouillonblokjes
1 tomaat
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 wortel
1 prei
1 eetlepel pesto
Kerrie, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, oregano, basilicum
Verse peterselie
250 gramgehaktballetjes (half om half)
Werkwijze:
Snipper de ui en bak deze in de olijfolie goudgeel, voeg dan de pesto en de kerrie toe.
Snijd de courgette in grove parten erin en voeg de bouillon en de gesneden tomaat toe.
Laat het geheel samen met de overige kruiden 10 -15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur af en pureer de soep met de staafmixer totdat er een mooie groene massa ontstaat.
Voeg dan de gehaktballetje en de preiringen en wortelschijfjes toe en laat het geheel nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
Garneren met verse peterselie.
Geef een reactie