Asperge quiche met groene asperges met ham of gerookte zalm

Ingrediënten:

8-10 velletjes bladerdeeg (1 pakje)

200 gram achterham of gerookte zalm

1 pond groene asperges

1 ui

1 pakje slagroom

6 eieren

1 eetlepel groene pesto

Basilicum

Peper, zout, oregano

1 eetlepel olijfolie

Garnering: 5 Cherry tomaatjes

Werkwijze:

Een grote vuurvaste ovenschotel invetten met olijfolie en bekleden met de ontdooide bladerdeeg vellen.

Snipper de ui en strooi die over het deeg.

Groene asperges maak je schoon door 2 cm van de snijkant eraf te snijden. Niet meer schillen dus! De rauwe asperges leg je vervolgens netjes dicht naast elkaar leggen.

Ham of zalm in reepjes snijden en over de asperges verdelen.

De overige ingrediënten in een kom loskloppen en toevoegen.

Garneren met de gehalveerde cherrytomaatjes.

Circa 25 – 30 minuten bakken op 200 graden Celsius in een hete luchtoven.

De quiche is klaar als het mengsel gestold is.

Serveertip: boter sla (kropsla) met een wijndruiven/vanille dressing.

Wijntip: Pinot Grigio

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Koken, Overige, Visgerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: