Cherrie Pie

Ingredienten voor 1 taart:

230 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram suiker

115 gram boter

1 ei

1 pot ontpitte kersen

1 blikje kersen taartfruit (Hak)

1 eierdooier

Zo maak je het:

Meng de gezeefde bloem met suiker en een snufje zout en kneed met de boter (die je in
kleine stukjes hebt gesneden) tot een korrelige massa. Voeg het losgeklopte ei toe en kneed
het deeg tot dat er een stevige massa ontstaat. Dek vervolgens af en zet minstens een half
uur in de koelkast. Meng nu de uitgelekte kersen met het blikje kersen taartfruit.

Rol het deeg uit en leg iets meer dan de helft van het deeg in een beboterde taartvorm

(25 cm). Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Giet het kersenmengsel hierin en
bedek met de rest van het uitgerolde deeg. Modelleer beide deeglagen aan elkaar tot
een toeslag en verwijder het teveel aan deeg. Druk met de tanden van een vork een
streepjestekening op de rand van de taart en prik gaatjes in de bovenste deeglaag. Voeg een
beetje water bij het losgeklopte eierdooier en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

Bak ongeveer 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Serveer eventueel met een bolletje ijs met slagroom en een stevige kop koffie.

Tags:, , , ,

Categorieën: Gebak

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: