Spitskool à la Polonais

spitskool www.elsrecepten.com

Ingrediënten:

1 Spitskool

1 ui

1 bouillonblokje oplossen in 300 ml warm water

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel wijnazijn

Peper, zout, paprikapoeder, kerrie, nootmuskaat, karwijzaad (halve theelepel)

2 Laurierblaadjes.

Crème fraiche

Werkwijze:

De spitskool fijn snijden, wassen en uit laten lekken.

Fruit het gesneden uitje in de olijfolie goudgeel met de kerrie. Voor smaak en aroma de kerrie altijd even verhitten!

De gewassen spitskool toevoegen en de overige kruiden, azijn en bouillon toevoegen.

Aan de kook laten komen, en dan op een heel laag pitje circa 40 minuten laten stoven.

Afmaken met 2 eetlepels crème fraiche.

Lekker bij karbonade en krielaardappeltjes.

Tags:, ,

Categorieën: Koken, Overige

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: