Crumble met appel en abrikozen

AppleCrumble www.elsrecepten.com

Crumble met appel en abrikozen

Voor 6 personen

Ingredienten:

150 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram roomboter

100 gram suiker

100 gram fijngehakte amandelen

2 zakjes vanillesuiker

1 blikje abrikozen (del Monte)

2- 3 appels (liefst goudrenetten)

eventueel geraspte schil van een citroen

 

6 ovenschaaltjes

 

Werkwijze:

 

Wrijf alle ingredienten met je handen door elkaar totdat je mooie kruimels hebt

Schil de appels en snijd ze samen met de uigelekte abrikozen in kleine stukjes

Verdeel het fruit over de  1-persoonsovenschaaltjes. Verdeel de kruimels over het fruit.

Bak de crumble in het midden van een voorverwamde oven in ongeveer 25 minuten op 180 graden mooi goudbruin.

 

Heerlijk bij de koffie met een toef slagroom. Of als dessert met een bolletje roomijs.

Tags:, , , ,

Categorieën: Desserts

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: