
Saté
Ingrediënten:
1 pond kipfilet
2 uien zeer fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook
3 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
olijfolie
ketjap manis
bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
300 gram pindakaas
peper
zout
paprikapoeder
eventueel kurkuma
2 eetlepels bamiekruiden gedroogd
Werkwijze:
Vlees:
De kipfilet in blokjes snijden en ½ uur marineren in ketjap manis, peper, zout en kurkuma.
De kipblokjes in 3 eetlepels olijfolie goudbruin bakken.
Als de kip bijna gaar is de gesnipperde uien toevoegen en meefruiten.
Satésaus:
In een tefalpannetje azijn, suiker en eetlepel olie verhitten.
300 ml water met bouillonblokje toevoegen.
Blikje tomatenpuree en 2 eetlepels bamiekruiden toevoegen en blijven roeren en aan de kook laten komen.
300 gram Calvé pindakaas toevoegen en goed blijven roeren.
Als laatste een flinke scheut ketjap manis erbij doen.
Serveren met basmatirijst en kropsla.
Geef een reactie