Kip Saté

satesaus www.elsrecepten.com

Saté

Ingrediënten:

1  pond kipfilet

2 uien zeer fijn gesnipperd

3 teentjes knoflook

3 eetlepels azijn

1 eetlepel suiker

olijfolie

ketjap manis

bouillonblokje

1 klein blikje tomatenpuree

300 gram pindakaas

peper

zout

paprikapoeder

eventueel kurkuma

2 eetlepels bamiekruiden gedroogd

Werkwijze:

Vlees:

De kipfilet in blokjes snijden en ½ uur marineren in ketjap manis, peper, zout en kurkuma.

De kipblokjes in 3 eetlepels olijfolie goudbruin bakken.

Als de kip bijna gaar is de gesnipperde uien toevoegen en meefruiten.

Satésaus:

In een tefalpannetje azijn, suiker en eetlepel olie verhitten.

300 ml water met bouillonblokje toevoegen.

Blikje tomatenpuree en 2 eetlepels bamiekruiden toevoegen en blijven roeren en aan de kook laten komen.

300 gram Calvé pindakaas toevoegen en goed blijven roeren.

Als laatste een flinke scheut ketjap manis erbij doen.

Serveren met basmatirijst en kropsla.

Tags:, , ,

Categorieën: Kip recepten, Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: