Kip Veneto

kip parmaham www.elsrecepten.com

Kip Veneto

Dit heerlijke kipgerecht op veneziaanse wijze moet u echt eens proberen !

Ingrediënten:

1 pondkipfilet (ongeveer 3 stuks)

6  plakken parmaham

3 plakken jong belegen kaas

roomboter

10 olijven

10 verse blaadjes basilicum

peper, zout, italiaanse kruiden

Werkwijze:

De kipfilet in de lengte doormidden snijden en kruiden.

Leg de basilicumblaadjes erop.

De kaasplakken ook in de lengte doormidden snijden en op de gekruide kipfilite leggen.

Omwikkel de kipfilet met de parmaham.

En vervolgens in roomboter (50 gram) zachtjes laten bakken.

De olijven klein snijden en als de kip bijna gaar is toevoegen met een klont boter.

Serveer met een pasta met pesto rosso en lollo blondo sla en tomaat.

Tags:, , ,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Kip recepten, Koken, Vlees gerechten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: