Kwarkpannenkoeken met appel en kaneel

Lekker en luchtig !

Ingrediënten:

1 pak zelfrijzend bakmeel bij voorkeur Koopmans (500 gram)

4 eieren

300 gram magere kwark

3 vanillesuiker

100 ml melk

3 appels

1 theelepel kaneel

Bakken:

½ Fles vloeibare boter bij voorkeur Bertholli.

Werkwijze:

Splits de eieren en klop de eiwitten met de mixer op de hoogste stand stijf.

Neem een grote kom voor de overige ingrediënten, die je volgens bovenstaande volgorde toevoegt en telkens mengt. Als laatste voeg je het stijfgeklopte eiwit toe. Voorzichtig eronder scheppen zodat de massa luchtig blijft.

Bak de pannenkoeken in een Tefal koekenpan telkens met een scheut vloeibare boter goudgeel.

Drie in de pan voor het lekkerste resultaat!

Tip:

In het zomerseizoen kunt u ook heerlijk variëren met ontpitte kersen of met bosbessen en frambozen.

Garnering:

Poedersuiker of stroop.

Serveer het met een goede sterke kop filterkoffie.  En voor de kinderen met versgeperst sinaasappelsap.

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Bakken

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: