Zomerse macaronisalade

Voor circa 25 -30 personen

Ingredienten:

1 pond fussili pasta

1 bouillonblokje

12 eieren

1 ui goudgeel  fruiten in 1 eetlepel olijfolie en goed laten afkoelen

1 potje cocktail augurkjes

1 potje zilveruitjes

1 wortel (geraspt)

1 pond (500 gram) gekookte achterham

2 rode paprika’s

1 pot erwtjes

200 gram jonge kaas

1 pot mayonaise

2 -3 eetlepel s Olijfolie

Peper

Zout

Italiaanse kruiden

Kerriepoeder

Wijndruiven/ vanille azijn, verkrijgbaar @ Olio, Aceto & More

Kook de fussilipasta in circa 10-12 minuten beetgaar in ruim kokend water met bouillonblokje, zout en 1 eetlepel olijfolie.  Afgieten en met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.  1 Eetlepel olijfolie eronder mengen, zodat de pasta niet gaat plakken. Tijdens het afkoelen altijd even voorzichtig omscheppen.

Kook  de eieren 6-8 minuten (afhankelijk van de grootte).

De overige ingredienten in kleine blokjes snijden en met de kruiden bij de goed afgekoelde pasta toevoegen.  Tenslotte 1 pot mayonaise eronder roeren.

Tags:,

Categorieën: Italiaanse gerechten, Pasta salades, Salades

2 reacties op “Zomerse macaronisalade”

  1. juni 22, 2012 bij 9:14 am #

    Hoi Els,

    Ik heb het recept van de zomerse macaronisalade overgenomen.
    De salade was heel lekker.

    Groetjes Jolanda

  2. juni 23, 2012 bij 9:04 am #

    Fijn om te horen ! Het is een heel makkelijk recept om een grote portie te maken.
    De site in de gaten houdenvandaag weer nieuwe recepten en allemaal heel gemakkelijk te maken.

    Met smakelijke groet, Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: