
Zwarte pruimen-linzen vlaai
Snel en makkelijk!
Doe de onderstaande ingrediënten in een grote mixerkom:
1 Pondzelfrijzend bakmeel (Koopmans)
150 gramsuiker
2 vanille suiker
2 eieren
½ fles bertholli vloeibare margarine (of250 gramzachte roomboter)
1 geperste citroen
1 geraspte citroenschil
Mix het bovenstaande tot kruimels!
Beleg een ronde bakvorm (28 cm) met bakpapier.
Vul de bakvorm met 2/3 deel van de kruimels. Duw het met de vlakke hand een beetje aan.
Voor de vulling :
1 Blik zwarte pruimen mousse. ( te koop bij bakprodukten Boerenbond)
Verdeel de pruimenmousse over de bodem, maar blijf wel ruim1 cmvan de rand af.
Kruimels:
Vermeng de rest van de kruimels met een handvol geschaafde amandelen en amandelessence.
Mix het snel door elkaar. De kruimels verspreiden over de pruimenmousse.
Let op: begin aan de rand met de kruimels.
Bakken:
Op 175 graden Celsius in hete luchtoven
Circa 40-45 minuten goudgeel.
Afkoelen:
Minimaal3 uurlaten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen
Geef een reactie