Zwarte pruimen-linzen vlaai

Zwarte pruimen-linzen vlaai

 

Snel en makkelijk!

Doe de onderstaande ingrediënten in een grote mixerkom:

1 Pondzelfrijzend bakmeel (Koopmans)

150 gramsuiker

2 vanille suiker

2 eieren

½ fles bertholli vloeibare margarine (of250 gramzachte roomboter)

1 geperste citroen

1 geraspte citroenschil

Mix het bovenstaande tot kruimels!

Beleg een ronde bakvorm (28 cm) met bakpapier.

Vul de bakvorm met 2/3 deel van de kruimels. Duw het met de vlakke hand een beetje aan.

Voor de vulling :

1 Blik zwarte pruimen mousse. ( te koop bij bakprodukten Boerenbond)

Verdeel de pruimenmousse  over de bodem, maar blijf wel ruim1 cmvan de rand af.

Kruimels:

 

Vermeng de rest van de kruimels met een handvol geschaafde amandelen en amandelessence.

Mix het snel door elkaar. De kruimels verspreiden over de pruimenmousse.

Let op: begin aan de rand met de kruimels.

Bakken:

 

Op 175 graden Celsius in hete luchtoven

Circa 40-45 minuten goudgeel.

 

Afkoelen:

 

Minimaal3 uurlaten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen

Tags:,

Categorieën: Vlaai

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: